Jedna Važna Lekcija iz Naše Istorije: Funkcioner i Tri Praseta

Pun Partiotskog Zanosa nakon golemog uspeha Jednog Našeg Tenisera, rešila je Moja Ličnost da danas Svoje Velike Prijatelje, to jest – Vas, obraduje i počasti Jednom Važnom Lekcijom iz Naše Istorije koju niste bili u prilici da učite u Školi, a koje se prisetila dok je gledala završne trenutke Jutrošnjeg Velikog Meča.

Bila je to Godina Varljivog Leta. Priseća se Moja Ličnost, tada veoma mala, kao da je juče bilo: Jednog Ne Baš Tako Prijatnog Dana, sav zadihan i zajapuren, došao je Moj Otac i saopštio Mojoj Majci da mora pod hitno da se vrati u Svoju Kancelariju i da je došao samo da vidi da li je sa Nama sve u redu. To je bilo vreme Velikih Nemira: nešto pre toga Grupa Nezadovoljnih Studenata, podstaknuta Jednim Sličnim Događajem iz Spoljašnjosti Zemlje, pokrenula je ostale Studente u Borbu za Svoja Prava, a Moj Otac, Veliki Borac za Pravdu kakav je bio od Glave do Pete, u Svojoj Unutrašnjosti, Sam sa Sobom, podržao je Demonstrante te zbog Svoje Vaskolike Dobrote umalo nije nastradao.

Kako je do toga moglo doći? Priča je naime kao iz Stare Tragedije Jedne Name Južne Zemlje, ali sa Srećnim Krajem: evo šta se desilo. Nesrećni Studenti, izmanipulisani Lažima o postojanju Jedne Buržoazije Izvesne Boje, tražili su Krv i Reforme kako bi se Zemlja vratila na Pravi Put: Moj Otac je više puta za Porodičnom Trpezom, čak i u prisustvu Naše Posluge, rekao kako oni ne znaju šta traže i kako ne znaju da nisu u pravu, ali kako im treba pomoći tako što bi se njihovim vođama Objasnilo da su u Zabludi kada govore o Bogatstvu Partijskih Funkcionera: samo kad bi imao Dozvolu s Vrha, On bi doveo Neke od Njih u Našu Kuću da vide Uslove u kojima živimo i da vide kakvu Petočlanu Poslugu moramo da trpimo.

Za to vreme, dok se Moj Otac brinuo za Studente, neko mu je radio o Glavi. Slično Mom Iskustvu, i on se suočio sa onima koji su želeli da mu zabiju nož u leđa Bez Ikakvog Razloga. Jedan Zavidnik koji nije mogao da istrpi što je Moj Otac bio bolji od Njega, predložio je Nekome sa Vrha kome je bio blizak – a koji je već tražio Žrtveno Jagnje u skladu sa Jednim Dogovorom Vrha Partije postignutim kako bi se zadovoljili Pomahnitali Studenti – da Moga Oca iskoriste kako bi Nahranili Studente Gladne Pravde: to će u Mojoj Porodici postati poznato kao Veliki Paradoks – Najveći Pravednik od Svih Ljudi da postane Hrana za One koji traže Pravdu! Ne uzimajući uopšte u Obzir Svoju Ličnost već samo Ličnosti Radnika i Seljaka za koje je znao da im je Potreban, rešio je Moj Otac da mora učiniti Sve kako bi spasao Budućnost Radnog Naroda Naše Zemlje.

Dosetio se sledećeg: Supruga Jednog Visokog Funkcionera Partije koji je tražio Žrtveno Jagnje, Divna Žena Visokog Ukusa, bila je Veliki Ljubitelj dragog kamenja, posebno smaragda. Spomenuto u Jednom Trivijalnom Razgovoru više godina pre Godine Varljivog Leta, najednom je Sinulo u Velikom Umu Moga Oca i obasjalo ga kao Sunce: to će biti Slamka Spasa Naše Samoupravljačke Domovine! Jer, zahvaljujući Najvažnijem Događaju u Porodičnoj Istoriji Moje Ličnosti Moj je Otac bio u posedu Tri Znamenita Smaragda koja su se zbog svog oblika zvala Tri Praseta! Setivši se da je Jedan Visoki Funkcioner Partije takođe i Veliki Ljubitelj Prasetine, učinilo mu se kao veoma Praktično da spoji Lepo sa Korisnim i da zadovolji Oba Člana te Bračne Zajednice, to jest – Osnovne Ćelije Društva: Ženskog da bi Pozitivno uticala na Svog Supruga, a Muškog da bi Kvalitetnije obavljao Poslove za Dobrobit Radnika Seljaka i Studenata.

Kada je Tog Dana, koji sam na početku naveo, došao da vidi da li smo u redu, zapravo je došao da uzme Tri Praseta. U Duhu Transparentnosti, a i uz Činjenicu da nisam upoznat sa Svim Detaljima, ne mogu Vam sve kazati, ali Vam mogu reći da je Akcija bila Potpuni Uspeh Svih Udarnika Naše Tadašnje Zemlje – svi su oni Spašeni zbog toga što je Jedan Visoki Funkcioner Partije krenuo Putem Zdravog Razuma. Ovo je Priča koja se i dan-danas prepričava u Našoj Porodici i prepričavaće se kroz Generacije koje će Vam doći: ovo je prvi put da ona izlazi u Javnost i to je zaista Još Jedan Kuriozitet: Moja Ličnost koja vodi Projekat Transparentnosti samo zbog Vašeg Dobra, bila je prva koja Vam je saopštila možda Presudan Trenutak u Vašim Životima upravo u Najboljem Duhu Transparentnosti – jer da nije bilo Promišljenosti Moga Velikoga Oca, Moja Ličnost ne bi bila tu sa Vama da Vam pomogne u Ovim Teškim Vremenima.

Šta me je to u Jutrošnjem Velikom Meču podsetilo na Ovaj Krupan Događaj iz Naše Istorije? Odgovor je Jednostavan: Pamet, Promišljenost, Pravednost, Mudrost, Hrabrost i Vaskolika Dobrota koje je Jedan Naš Teniser ispoljio i koji je Moju Ličnost podsetio na Ličnost Njenog Oca te joj naterao suze na oči.

Advertisements
Tagged , , , ,

One thought on “Jedna Važna Lekcija iz Naše Istorije: Funkcioner i Tri Praseta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: